Duo Heatfan 5 - Wit incl. Sensor

Productnr.: 1171

€ 142,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 3 werk dag(en)

Beschrijving

De geluidloze radiatorventilator geschikt voor radiatoren en convectoren- zonder losse onderdelen om de maat aan te passen, in een handomdraai te plaatsen.

De gewone warme radiator verwarmt de koude lucht in de kamer. De lucht stijgt terwijl de kouder lucht naar beneden valt. De Heatfan meet de warmte van de radiator en vergroot de luchtstroom dusdanig dat meer warmte aan de ruimte wordt afgeven.

Besparingen van 15 tot 20 % met uitschieters naar tot 30% op de hoeveelheid gas voor het verwarmen van het huis is een reëel verwachtingspatroon.

Hoe werkt een radiator?
Bestaande radiatoren stralen warmte uit en verwarmen de lucht die langs de platen en ribben van de verwarming stroomt. Deze lucht wordt verwarmd en zet uit. Omdat deze lucht lichter is dan de koudere aanwezige lucht in de ruimte, stijgt de warme lucht op. Dit principe wordt convectie genoemd en een luchtcirculatie komt tot stand in de ruimte. Tijdens het opstijgen van de warmere lucht wordt de warmte afgegeven, koelt af en daalt weer vervolgens, wordt weer opgewarmd en stijgt weer op. Het proces herhaalt zich. Op deze manieren verwarmt het warme water dat door de radiatoren/convectoren (warmte-uitwissellaars) stroomt de ruimte. Dit natuurkundige proces van het opstijgen van de warme lucht gaat met een bepaalde snelheid, mede afhankelijk van het verschil in temperatuur tussen de verwarmde lucht door de radiator en de temperatuur van de lucht rondom de radiator.

Welke soort kies ik, die met sensor of die met een contoller :
De Heatfan Sensor reageert op het gedrag van de radiator en volgt de temperatuur van de radiator.
De Heatfan Controller kan je zelf de snelheid kiezen uit 5 standen en er is een zesde stand : constant aan . Deze zal met name in de warmere dagen als verkoelend kunnen worden ingezet.

Met de vergroting van de luchtstroom en de ciculerende warmte schakelt de kamer thermostaat eerder uit en zal er in verhouding minder energie worden verbruikt.
Door een slim bevestigingssysteem kan zelfs bij een minimale maar van 29 mm de Heatfan goed worden gemonteerd, De montage is simpel en eenvoudig en uitermate geschikt om door ieder te worden geinstaleerd.

Voor optimaal effect en besparing adviseren wij 2/3 van de lengte van de radiatoren in de huiskamer/keuken uit te voeren met Heatfans. Heatfans kunnen bestaan uit 3, 4 en 5 ventilatoren en het effect neemt vanzelfsprekend met groter units sterk toe.

De sensoren van de Heatfan schakelen de ventilatoren uit bij de gewenste ruimte of kamer -temperatuur, zodat het effect snel intreed en ook maximaal de warmte uit de radiator haalt. Met de ingebouwde modulator gaan de heatfan ventilatoren harder en zachter en op en af met de temperatuur, zodat deze zachtjes begint te ventileren en eindigt.

  • Geluidloze ventilatoren, waardoor u geen last zult ondervinden van de heatfan. (<20db dus onder nachtgeluid)
  • Door de klikbare hoekstukken voor elke radiator of convector geschikt.
  • Modulerend in toeren radiatortemperatuur afhankelijk
  • Een aanzienlijke besparing en snelle terugverdientijd.

Wat heb ik allemaal aan de HeatFan?

  • Ten eerste kan je genieten van het sneller verwarmen van de ruimte en zal uw ketel met een grotere intervallen aanslaan en dus gedurende kortere perioden efficiënter het water opwarmen voor de verwarming. Naast het comfort zal dit minder gas verbruik betekenen.
  • Wanneer je nog geen radiatoren in huis hebt, kan je dankzij de Heatfan kiezen voor kleinere of minder radiatoren. Aangenomen dat de huidige type en hoeveelheid radiatoren passend zijn voor de verwarming van de ruimte, kan je er ook voor kiezen om de capaciteit van uw radiatoren te verminderen, door ofwel andere typen, of zelfs een radiator weg kunnen halen, zodat uw ruimte meer naar uw wens kan worden ingericht.
  • Ga voor besparing

Hoe werkt de HeatFan?
De Heatfan zuigt, duwt en versnelt de lucht langs de radiator. Hierdoor stroomt er meer koelere lucht langs de radiator in vergelijk met de beschreven natuurlijke convectie. De warmte uitwisseling met de lucht in de ruimte neemt aanmerkelijk toe, in verhouding zelfs meer bij de lagere temperaturen. De Heatfan staat al aan bij ongeveer 24.3 en af bij 25.4 . Dit betekent dat vrijwel direct de warmte uitwisseling wordt gestimuleerd ook wanneer de natuurlijke convectie gering is, wat ook weer positief bijdraagt. Het elektrisch verbruik van de Heatfan en de adapter is minimaal en zal maximaal 1 kWh per jaar zijn.

Hoe lang gaat de Heatfan mee?
Wij geven 2 jaar lang garantie op alle radiator ventilatoren van Heatfan. Echter zijn ze ontworpen om nog veel langer mee te gaan. Alle componenten zijn ontwikkeld met een minimale levensduur van 50.000 uur. Dit betekent als de Heatfan 50% in continue gebruik is, de radiator ventilatoren 11,5 jaar lang meegaan.

De Heatfan radiatorventilatoren hebben een stekker in het stopcontact, verbruikt dit niet veel stroom? De radiatorventilatoren van Heatfan verbruiken 1 kWh per jaar. Dit komt neer op zo’n € 0,25 per Heatfan per jaar. Dit is te verwaarlozen tegenover de opbrengsten.

Hoe stil zijn de Heatfan radiator ventilatoren?
De Heatfan is super stil, onder 20 dB. Om even een beeld te geven hoeveel dit is. Een tikkende klok maakt 30 dB aan geluid. Het vallen van een boomblad is 10 dB. De Heatfan zal dus ergens hiertussen aan geluid maken. En zal dus eigenlijk in iedere situatie niet als storend worden ondervonden