Clage doorstroomverwarmer MCX 4 - 4.4 kW 19A 230V

Productnr.: 1240

€ 299,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-4 Werk dag(en)

Beschrijving

Electrische doorstroomverwarmers zijn een ideale manier van water verwarmen. Deze doorstroomverwarmer is een compacte editie.

Door een doorstromer te gebruiken hoeft je water niet verwarmd door het gebouw heen te laten lopen (door koude leidingen), en wordt er dus minder energie verspild. Omdat een doorstromer electrisch verwamt, wordt er geen aardgas voor gebruikt, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Ook is het een goed alternatief voor een boiler omdat het water niet meer continu wordt opgewarmd maar enkel zodra je het wilt gebruiken.

Daarnaast werken doorstroomverwarmers op electriciteit, zodat je geen gas meer hoeft te gebruiken voor het verwarmen van je water. Dat is goed voor het millieu, maar ook goed voor Groningen.
Bij dit model kan de temperatuur, in drie standen (35, 38 en 45 graden), naar keus worden ingesteld. Er is een klein display bovenop wat dit weergeeft.

Door het kleine formaat is het systeem eenvoudig te installeren.

 • Elektronisch geregelde doorstroomverwarmer (onderbouw) in miniformaat voor energiezuinige warmwatervoorziening bij een wastafel of in een pantry
 • Het verwarmingsvermogen wordt automatisch geregeld door de elektronica. Dat zorgt voor een perfecte temperatuur van het warme water, bijmengen van koud water is niet meer nodig.
 • Bedieningspaneel met gekleurde LED's voor het instellen van de uitstroomtemperatuur op 35°C, 38°C of maximaal 45°C
 • Blankdraad verwarmingssysteem IES® met verwisselbaar verwarmingspatroon zorgt voor een langere levensduur, minder verkalking en is efficiënt en onderhoudsvriendelijk
 • Stekkerklaar (3,5kW), d.w.z. met netsnoer (vanaf 4,4kW), lengte: ≤ 65cm
 • Drukvaste uitvoering, past voor drukvaste en drukloz armaturen
 • Aansluitset (T-stuk, flexibele drukslang) voor een hoekventiel wordt bijgeleverd
 • Straalregelaarinzet voor mondstuk M22/24 aan het armatuur
 • Ook regelbaar via smartphone/tablet (vanaf iOS 9* Adroid-OS 4.4) (hiervoor is een FXE draadloze adapter, een CLAGE Home Server en de app ‘Smart Control’ vereist)

Milieu

Zoals inmiddels wel bekend, is gas gebruiken niet goed voor het milieu; daarom zijn we naarstig op zoek naar alternatieven. De Nederlandse overheid probeert zo snel mogelijk te zorgen dat er geen nieuwe huizen met gasaansluiting worden gebouwt. Water moet dan electrisch verwamt worden. Wanneer dit gebeurt met groene stroom, is de milieuimpact van het verwarmen van water veel lager dan wanneer dat met grijze stroom zou gebeuren.

Doordat een doorstroomverwarmer het water direct voor het gebruik verwamt staat het water niet lang warm klaar, en gaat er dus geen warmte en energie weg door opslag.

Bespaart tot 85% energie vergeleken met conventionele kleine waterverwarmers.

 • De elektronische kleine doorstroomverwarmer overtuigt met zijn kleine formaat en zuinige werking.
 • Het water wordt terwijl het doorstroomt rechtstreeks verwarmd. Er wordt geen warm water gebufferd, en dat bespaart de energie die daarvoor nodig zou zijn.
 • De vergelijking laat duidelijk het jaarlijkse besparingspotentieel van deze doorstroomverwarmers zien: het warmteverlies van een voorraadtank kan groter zijn dan de energie die nodig is voor het verwarmen van water om de handen te wassen.